One-hand-diet

Jeg spiser bare mat jeg kan innta med en hånd. Den heter spiser-med-en-hånd-dietten. Syns den engelske varianten var litt mer catchy, One-hand-diet.

  Æsj, så var den ikke skåret opp!!!  

Forrige uke stod jeg ovenfor et valg og innså at det har kommet til et punkt der å spise måltidet med en hånd er blitt det viktigste, ikke hva jeg faktisk spiser. Det ble servert deilig sjømat. Hummer, krabbe og reker (det aller verste for en One-hand-dieter). Det beste som finnes en vakker sommerdag. Jeg valgte å spise brød. Brød med smør. Denne dietten kommer til å ødelegge meg innvendig.

Du vet du er en One-hand-dieter hvis:

 • Du er på bensinstasjonen. Du kjøper deg en bolle for den kan du enkelt spise med en hånd uten gris.
 • Du treffer en venninne på kafè. Du velger alt i take-away. Du vet jo aldri når du må beine ut derfra, og da skal ingenting gå til spille. Du velger derfor et rundstykke eller en kanelbolle i frykt for å ikke få spist noe.

 • Du går en trilletur, og ungen sovner endelig etter mange timer hyling. Du er så sulten, men ikke faen om du stopper nå, og det skjer ikke at du går inn noe sted heller (kanskje du til og med må tisse, det er hvertfall helt uaktuelt). Du kjøper det første og beste du kan se på veien. Det er ikke så mye å velge mellom, men kan bli en vaffel på gata om du er heldig eller om du har flaks – noen deilige norske jordbær.
 • Du planlegger trilleturene dine ut i fra hva slags mat det er langs veien. For eksempel rundt der det er boller, kaffe og/eller smoothie tilgjengelig.
 • Du reiser på ferie og får helt bakoverveis når kafeen ikke har take-away kopp til kaffen. Hvordan i huleste overlever mammaer der.

Denne termosen ble redningen i Portugal.

 • Du er på restaurant og ser bare på småretter og barnemenyen.
 • Du vil helst nyte maten du spiser, derfor velger du bort alt det som kan nytes med kniv og gaffel.
 • Du spiser mat som kan spises over lengre tid, eller spares.
 • Flytende mat/smoothie kommer endelig til sin rett. Å få i seg næring på kort tid.

 • Du er opptatt av sunn mat, men har du valget mellom en kyllingfilet eller pølse så er valget enkelt.

 • Det er deilig å være hjemme der du slapper av mest, da kan du be samboeren skjære opp maten din før du hiver løs på den med bare gaffelen.
 • Du har trehjulsvogn som kan styres kun med en hånd (den andre må være fri til mat og drikke).

  

 • Du elsker å finne oppskrifter på mat som kan spises kun med en hånd.

Du velger chipsen…. 


Høres dette kjent ut?

Ikke nøl med å søk hjelp (av sidemannen). Det viktigste nå er at du er klar over det. Dette er kun en fase, men la det ikke bli en vane. Om noen måneder kan minsten forhåpentligvis sitte i en stol, og begynner å spise selv. Hendene blir dine igjen, men kan ikke love deg mindre gris.

På tide å lage matpakke

Jeg sitter å tenker på at det umulig bare er jeg som lider (ja, det er jo et handikap) av denne one-hand-dietten. Gjorde litt research og jammen fant jeg ikke en artikkel med oppskrifter på mat som kan spises med en hånd. Sjekk ut OHE – one-hand-eating og oppskriftene her.

 

I tillegg kommer jeg jevnlig til å poste oppskrifter jeg kommer over og tips på OHE til deg og barna her. Så stay tuned.

Pannekaker

Oppskrift på deilige og sunne pannekaker kommer nedenfor. Ikke bare kan de spises med en hånd, de kan også LAGES med en hånd. Jeg er elendig på å følge oppskrifter derfor elsker jeg når det er få ingredienser. Jeg har funnet ut at pannekaker er som smoothie – det finnes ingen grenser. Det er SÅ mange kombinasjoner!!Til den enkle varianten trenger du:

– banan

– havregryn

– egg

Kan tilsettes: 

– cottage cheese

– kanel

– linfrø

– melk

Slik gjør du:

Jeg liker å lage små pannekaker, for da kan jeg enkelt plukke det opp fra stelleveska, og gomle på veien. Dessuten er det perfekt snack for jr. Du bestemmer selvfølgelig hvilken størrelse du vil ha.

Du blander alt i en blender, eller en stavmikser. Du kan også mose bananene, tilsette resten av innholdet og vispe. Til ca. 20-25 små pannekaker blander du:

– 2 bananer

– 3-4 egg

– en dæsj med havregryn

Syns du røra blir tykk er det bare å tilsette litt melk ev. ett egg til. Bare prøv deg litt frem ettersom hvordan du liker de.

Hvis du ikke vil ha de så søte, bare sløyf en banan og tilsett mer cottage cheese for eksempel.

Stekes på smør eller margarin med middels varme.

Dette ble en lang forklaring på noe veldig enkelt, men vil bare understreke at disse pannekakene kan lages på mange forskjellige måter. Mangler du en banan tilsettes bare noe annet – men husk at egg er en viktig base.

Nytes med kesam og syltetøy for de som kan. Jeg liker de rett som de er!

Ha en fin dag, og god tur!

– Siri

Blogglisten hits

Én tanke om “One-hand-diet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s