Magemuskler eller ikke?

Jeg skal prøve å veie mine ord. Men du må gjerne skyte meg. Barna er lagt og jeg sitter med en double cheese. Det er søndag, jeg er klein og velger å skrive om magemuskler. Æsj!

Jeg har aldri følt meg så sprek som noen måneder etter jeg fødte jr. Jeg gikk bare turer de første månedene og det var ikke før han var rundt 5-6 måneder at jeg begynte å trene regelmessig. En morgen, da jeg fortsatt lå i sengen, kjente jeg på magen min. Plutselig kjente jeg noen harde klumper, og jeg ble oppriktig redd. Jeg hadde hørt om delte magemuskler etter graviditet, og tenkte, shit – nå har jeg fått det! Hva er dette? 

Nevrotisk fikk jeg min samboer til å kjenne på magen min. Greit for han å vite at jeg snart skal dø av delte magemuskler.

Det er magemuskler, Siri.

Det er det ikke. Jeg trener jo ikke.

Det er sixpack, eller hvert fall en pack.

Jeg går jo bare tur, jo. Tar ikke situps engang.

Så hvordan kan jeg få markerte magemuskler da? Etter fødsel? Har jo aldri hatt det før.

Jeg konkluderte med at det måtte være alle trilleturene jeg hadde med jr. I tillegg bodde vi i loftsleilighet i fjerde etasje uten heis. Vognbagen ble hektet av og på understellet ca. tusen ganger og båret opp og ned hver dag. Jeg ble skikkelig sterk, og i juletider da jr. var 3 måneder, viste jeg stolt frem 10 pushups på tærne til samtlige familiemedlemmer. Jeg kan ikke huske at jeg har klart det før.

Nå er jenta like gammel som jr. var da jeg begynte med regelmessig trening. Jeg har ikke holdt på lenge med tanke på den drøye graviditeten, men kjenner allikevel at magen ikke lenger er et hulrom. Et hulrom som jeg kunne trykke hele knyttneven min inn i etter fødsel. Så slo tanken meg igjen, er det noe som ikke stemmer?

  Okey, så må jeg presse skikkelig, skikkelig hardt for at de skal synes

Jeg går ikke på noe som helst diett og spiser altfor mye crappy mat. Jeg har dårlig samvittighet for at kroppen min kommer seg så fort etter fødsel (det hørtes veldig sånn ut; jeg er så digg som ser sånn ut, kort tid etter fødsel. Vær så snill forstå meg rett), det er ikke fortjent. Jeg mener, det er ikke fortjent hvis greia er at man må følge et strengt kostholds-regime.

De fleste har magemuskler, men det sies at de med synlige magemuskler har lavere fettprosent. Jeg har et helt normalt kosthold, og jeg spiser som regel det jeg er keen på. Jeg har lest at jeg må gå på lavkarbo-diett for å få definerte magemuskler. At det er en myte kan jeg bare slå fast her og nå (merk. jeg har ikke utdannelse innen kosthold og/eller trening, så husk; alt med en klype salt). Jeg kan bare bruke meg som et eksempel, men jeg kan jo ikke være eneste unntaket. Det kan hende det fører med mange fordeler med en slik diett, men jeg lover jeg ikke er en jente som sier jeg spiser mer enn jeg gjør. Er det noe jeg syns er pinlig og flaut så er det akkurat det! Du vet, hun som sier at i kveld skal jeg spise grandis til middag as, og med det mener hun egentlig en laksefilet (ikke at det er noe galt med laksefilet, bare den juginga er jo så pinlig).

Tilbake til lav-karbodietten. Noen responderer veldig bra på en slik diett, men hvis du er som meg som ikke klarer deg uten pasta, ris, brød og boller – så don’t fight it. Får du i tillegg dårligere yteevne på trening så går jo vinninga opp i spinninga.

 
De lurer under der, som hos de fleste

Jeg har aldri brydd meg mindre om kropp som nå, etter at jeg fikk barn (saklig, tenker du), det er helt sant. Det viktigste for meg er å ha fornøyde barn. Å være mamma fører med seg så mye mer aktivitet, enn jeg noen gang kunne drømt om (eller hatt mareritt om). Jeg sitter sjeldent i ro (fra sju til elleve ligger jeg ofte langflat på sofaen). Det blir verre når jeg begynner å jobbe igjen, da blir jo saken en annen. Det siste jeg vil er å ha et anstrengt forhold til mat, selv om jeg til fordel kunne ha et sunnere kosthold. Men jeg liker å tro at når vi blir glad i oss selv, så følger kanskje kroppen etter. 

Men er du keen på å markerte magemuskler? Jeg er faktisk ikke så sikker på det.

Konklusjonen min forblir den samme. Mammakroppen kan også være en sterk kropp, forårsaket av trilleturer, bæring, byssing, løp og lek. Har du et mål, er jeg sikker på at nøkkelen er å ha et avslappet forhold til mat og kropp.

Vanskelig tematikk det her, men noen av mine tanker i kveld.

– Siri

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s