Litt yogafrelst

Som jeg skrev her om dagen så hadde jeg æren av å være med på yogafrokost med Alpro, i samarbeid med @justanotherfoodstory og Vibeke Klemetsen. Vibeke er yogaekspert og -instruktør, og hun introduserte meg for Ahstanga yoga. Det finnes mange yogaformer, uten at jeg skal skryte på meg å kunne noen av de. Jeg var støl i hele kroppen i går, og merker jeg har brukt muskler jeg ikke ante jeg hadde. Jeg er stiv som en stokk, og det kjentes helt riktig å endelig strekke på kroppen som jeg føler har vært konstant gravid de siste årene.

fitnesscherry og jentasomgikk (foto: Johnny V. Nordskog)

Vibeke lot meg slappe av!

Helt perfekt!

Stress det ut

Da jeg gikk gravid med jr. fikk jeg kink i nakken flere ganger de første tre månedene. Jeg har aldri hatt kink før! Jeg dro til kiropraktor for det ble etterhvert så ille at jeg fysisk måtte holde hodet mitt opp, med hendene. Hodet mitt veide ett tonn liksom, og når jeg skulle reise meg opp fra liggende stilling måtte jeg holde hendene mine bak hodet og ta sats. Beleilig når jeg hadde ti-elleve dobesøk i løpet av natten. Det er i situasjoner som det at jeg blir så ekstremt takknemlig. Eller jeg er ikke takknemlig når jeg har det vondt, da er jeg bare dramatisk. Men jeg blir irritert over at jeg ikke er mer takknemlig for at jeg ellers er helt frisk og rask. Hver gang det skjer noe sånt som det, lover jeg til en eller annen gud om at jeg skal være mye mer takknemlig for at helsen min er i behold og at jeg kan gjøre det jeg vil. Det skal ikke mer til enn et lite kutt på tommelen, for at jeg blir helt fra meg fordi jeg må gjøre ting på en annen måte. Vaske håret uten å bli våt på tommelen, eller skifte bleie uten å bruke tommelen.. (man blir helt invalid med en skadet finger, faktisk). Jeg er veldig melodramatisk og lite løsningorientert når det står på. Heldigvis så klarer jeg ofte å se meg selv utenfra etterpå, og le, selv om de folka det går utover ikke ler noe særlig. Det er ofte de nærmeste jeg har, så nyttårsforsettet mitt får være at jeg skal bli snillere.

Etter kiropraktor-timen fikk jeg skikkelig hodepine. Jeg ringte å spurte om det var normalt, og det var det. Han sa det kunne være spenninger som løsnet opp i kroppen. Etter den lille yogatimen på onsdag opplevde jeg akkurat det samme! Jeg var ekstremt tung i kroppen etter økten. Jeg bestemte meg for å ta en liten løpetur på mølla å riste av meg det som kunne ristes av, og etter bare ti minutter bare pipla svetten ut av meg.

Hodepinen forsvant og jeg er helt sikker på at avfallstoffene i musklene mine måtte ut fort som f. På torsdag var jeg klar for yoga igjen, og allerede etter onsdagen hadde jeg myknet litt opp. Denne gangen var det noe helt annet. Akkurat som den andre kiropraktortimen. Yoga var godt for hodet, samtidig som det var fysisk krevende. Det var veldig deilig! Og som også Vibeke fortalte, så føltes det så bra når jeg gikk ut døra etter yoga, det var noe spesielt som skjedde med sinnet. For meg var det ekstremt stressreduserende. Jeg kjenner stressnivået mitt har steget fra tre til ti de siste månedene og jeg har konstant «dårlig tid». Jeg sitter sjeldent på do alene, og står ofte å må vurdere hva jeg vil prioritere. Tisse eller spise? Vaske håret eller barbere leggene? Jeg er anspent i kjeven og noen ganger har jeg ikke tid til å være hyggelig. Så for å rekke å oppfylle nyttårsforsettet mitt, er jeg tvunget til å fortsette med yoga. Stress it out, be happy! I tillegg til at det kan hjelpe meg i den fasen av livet jeg er i nå med to små tette, så vil jeg også bruke yoga til å forebygge.

Så til dere som har prøvd yoga bare èn gang, prøv igjen.

Ada sitt første møte med yoga (foto: Johnny V. Nordskog)

Så var det dette kostholdet. Jeg har nevnt det tidligere, at jeg må begynne å leve sunnere. Å bli invitert på Alpro-frokost var en direkte tilbakemelding på at ting på endres. Jeg må begynne å gi kroppen min det den fortjener! Søs er sykt flink til å lage mat, hun rappet tydeligvis de genene (bare sjekk alle oppskriftene hennes!). Hun lager mandel-, havre- OG cashewmelk. Selv om jeg ønsker meg tid til å gjøre det samme, så er det også digg å vite at det kan kjøpes med penger. Mandelmelk f.eks, er perfekt til frokostblandinger, i te eller smoothie. Søs bruker det i bla. sjokolade milkshake, oh lord! Jeg er helt enig i at vi må spise mindre kjøtt, og at plantebaserte alternativer til kjøtt, melk, krem og yoghurt m.m har kommet for å bli – og det er, og kommer til å bli et stort behov fremover.

Nussara som har bloggen www.justanotherfoodstory.com er en fantastisk kokk, og lagde den beste chiagrøten jeg har smakt. Finn oppskriften her! I tillegg lagde hun er veldig god iskaffe med kokosdrikk – oppskriften hennes finner du her. Jeg drikker latte hver dag, og varierer mellom soya og lettmelk. Jeg har alltid syns soyadrikk i kaffe gir god smak, men har aldri tenkt på at jeg også kan bruke kokosdrikk.

Pannekaker uten egg (foto: Johnny V. Nordskog)

Nå linker jeg i hytt og pine, men det er rett og slett fordi jeg digger blogger som dette. Etter kidsa ankom planeten har jeg blitt så matlei! Det verste jeg vet er å ikke nyte maten i fred. Før spiste jeg for smak og opplevelse, nå spiser jeg bare for å bli mett. En venn sa engang: «jeg kunne ønske det fantes en pille jeg kunne ta for å bli mett». For han syns det var så bortkastet tid å spise. Jeg ble bånn-rysta. Det går virkelig ikke an! Jeg spiser fordi jeg syns det er digg. Men nå må jeg innrømme at jeg har tenkt tanken når barna skriker og jeg kjenner blodsukkeret synker ned i kjeller’n. Håper det er flere som kjenner seg igjen..(!)

Perfekt timing. Say no more!

Derfor elsker jeg blogger som viser deilige bilder og oppskrifter som enhver faktisk får til hvis man bare gidder (som justanotherfoodstory og dillapåkosmos).

Sjekk de ut!

– Siri

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s