Skjebnen

Hei dere,

Nå blogger jeg ikke like mye som jeg skulle ønske. Jeg vil ikke ha en blogg som handler om alle mine daglige sysler eller kjøp, for å være ærlig så er livet mitt for kjedelig til det – og derfor er det litt vrient å skrive hver dag.

Men når noe utenomjordisk skjer, så skriver jeg gjerne om det. Og det som skjedde i helgen er ikke akkurat hverdagskost. Heller hverdagen jeg tok for gitt, 2 år siden. Jeg REISTE til København MED VENNINNER! Vi kunne ikke reist på et bedre tidspunkt, og alt ble bestemt torsdag kveld.

Denne uka har jeg vært syk, grinete, trøtt, kvalm, irritabel, sur og kranglete. Jr. har sett rart på meg hver dag. Det skjønner jeg godt, whisky-stemmen skremmer jo livskiten ut av han. Jeg har gått to turer rundt Bygdøy, men følt meg dritt. Var på et tidspunkt veldig forvirret. Det kjentes ut som PMS eller en ny, deilig graviditet på gang. Men umulig at det verken var det ene eller det andre, så sikkert bare personligheten min.

På onsdag var jeg på kafé med lille, en venninne som også er i mammaperm. Den dagen var jeg litt desperat og å vurderte å stikke av noen dager. Sjekke inn på hotell og sove. Det hadde også passet bra denne helgen, siden vi vil avvenne Ada med mat på natten. Jeg spurte henne om hun hadde noen tips til hvor jeg kunne bo. Jeg var for tiltaksløs til å planlegge noe mer på det tidspunktet, så det ble med tanken. Dagen etter spurte hun meg om vi heller skulle reise et sted sammen i helgen, uten kidsa. Akkurat det harde sparket i rumpa jeg trengte!

Har tenkt at reiser må planlegges ett år i forveien for at jeg skal få det til å klaffe med barna, men plutselig åpnet det seg en mulighet til å være spontan, akkurat som før i tida. Vi måtte tenke fort og fikk med oss Karoline, en god venninne som også mottar foreldrepenger. Vi fikk alle tre GO fra pappaer, så det var egentlig ikke noe mer å tenke på. Jeg har drømt om dette i flere måneder, men når det kom til stykke så vil jeg ikke reise fra barna – akkurat som Karo også følte det. Ada har vært en del av kroppen min i 10 + 5 måneder, inni og utenpå. Jeg kjente magen vrengte seg på flytoget på vei til flyplassen, jo lenger vekk det kjørte. Første helg borte fra jr. følte jeg det samme, men jeg husker også at den vonde følelsen forsvant relativt kjapt. Out of sight – out of mind. Dessuten er det altfor chill å reise uten barn, så det var umulig for meg å ikke nyte det. Kunne rett og slett ikke dvele noe mer ved det, ikke bruke tiden til noe annet enn å nyte å bare være. Være meg. Følte jeg kom et stort skritt nærmere med å finne tilbake til meg selv igjen.

Tre supergira venninner møttes på flyplassen, to av de med melkespreng. Ingenting kunne ødelegge helgen, vi gledet oss til å sove. HAHA. Det blei det ikke noe av, vi hadde for mye å prate om (bæsj, tiss, promp og sånn). Men som sagt, ingenting kunne ødelegge.

Processed with VSCOcam with f2 preset

  Radisson Blu Royal designet av Arne Jacobsen (kult hotell som var freda)

Fiskebar i Kødbyen

  
  


  
Energien jeg fikk av å jentene veide opp for manglende søvn. I tillegg fikk jeg en helt sinnssyk ro over meg av å legge hodet på puta, vite at jeg ikke skulle bli vekket av en hjelpeløs baby. Vi lagde pumperom på det ene badet.


Vi pumpet, drakk vin, shoppet, drakk drinks, lo, pumpet, spiste 5 måltider i fred og ro, trente, pumpet, prata og pumpet. Vi pumpet brystmelk altså, ikke jern. Vi hadde det skikkelig koselig, og det var deilig å bare være Siri. Jeg glemte at jeg var mamma, og det føltes helt riktig. Skulle gjerne tilbrakt litt flere dager med jentene, for jeg må lære meg å snakke normalt. Jeg avslutter setninger før de er ferdig, klarer ikke helt å formulere meg, og kjenner at vokabularet er sterkt redusert. Jeg snakker bare med barn som ikke kan snakke, det er noe med det. Det er deilig når du oppdager at venninnene dine lider av lignende fenomen. Karo trodde hun hadde en samtale med en selger på Victoria Secret. Selgeren snakket engelsk, Karo svarte på norsk. Hadde det hun trodde var en gående samtale, helt til selgeren sa; I don’t speak Scandinavian, that’s why I don’t respond. HAH. Hun la ikke merke til at hun snakket engelsk.

Frokostbrunsj på Frenchy 


  

Not.

Kjøpte nytt deksel på Urban Out Fitters (egentlig dritfint, stjerner og glitter)

Shopping med og uten kids?

Interessen for klær har dalt de siste to årene. Å shoppe med barn er et helvete. Før fikk jeg sommerfugler i magen hvis jeg skulle på shopping, nå får jeg mark. Jeg får knekken hvis jeg vet jeg må skaffe et antrekk til en anledning. Jeg begynte smått og finne tilbake til meg selv da jr. var 8 måneder. Husker jeg kjøpte noen kule bukser da, men lite visste jeg om at jeg var smelt på tjukka igjen. Goodbye coolio pants!

80 prosent av plagg jeg har handlet de siste årene er bare tull. Av gravid-jojo-kroppslige grunner er plaggene også i hundre forskjellige størrelser. Ser nå at halvparten av klærne bare er gravid/amme-vennlige, ikke fine.


  Trener på poseringer.

Å reise på shoppingtur til København uten barn er kanskje som å ta extacy, jeg vet ikke. Alle kjøp kan forsvares og jeg fortjener selvfølgelig alt jeg kjøpte, vi i mammaperm har jo aldri tid ellers. Dvs. jeg hadde litt tid til å svi av litt på lagersalg på Høyer på fredag, før jeg reiste. Men det var bare flaks Ada var blid i vogna akkurat da (fikk plutselig sympati for Mickan i Solsidan, når det var sjutti på Schuttis og Fredde måtte ta barna). I Køben saumfarte jeg butikkene og kom i en deilig transe, tok meg goood tid i prøverommet. Har bestemt meg for å bli flinkere til å kle meg, ta meg tid til den dusjen, og kanskje unne meg mascara flere ganger i uka. Jeg må ikke være den støgge utgaven av meg selv hele tiden. Med mine nyinnkjøpte antrekk og ny filosofi kan jeg ønske høsten hjertelig velkommen! #brydeglitt.

   Fikk styrehonorar utbetalt dagen før. Ment to be…

  
  Spiste på Mother, en skikkelig koselig pizzarestaurant i Kødbyen


Skjebnen

Denne helgen har det vært så mye som har vært meningen. Alle trengte pause, alle hadde pappaer hjemme, alle ville shoppe, alle fikk mensen. Skjebnen ville også at jeg skulle forlate flytoget uten kofferten min. Da hadde jeg nemlig en god grunn til å sitte på Kaffebrenneriet til toget returnerte, og skjebnen ville at jeg skulle møte enda en god venninne der.

 Perfekt avslutning på mammaferien

Nå er jeg over kneika, og skal definitivt gjøre dette igjen snart! Det var skikkelig koselig å komme hjem til barna som selvfølgelig er de fineste i hele verden.

Har mamma det bra, har barna det bra – husk det alle dere flinke mammaer, og ikke glem deg selv. ❤

– Siri

Blogglisten hits

8 tanker om “Skjebnen”

 1. Shit, så deilig! Heldiggris. Det fikk jeg også lyst til.. Men spørs om jeg klarer det… 😉 Hvordan gikk det hjemme med lille Ada da?

  Liker

  1. Jeg føler meg skikkelig heldig!! Men vet du hva? Vi mammaer skal ikke måtte spørre om lov til å reise bort en helg. Jeg kjente jeg hadde litt dårlig samvittighet for at pappa måtte være hjemme med begge barna, men den følelsen måtte jeg bare kvitte meg med fort som f., jeg har jo vært alene flere ganger. Det gikk kjempefint hjemme, og Ada var bare blid. Fikk masse morsmelkerstatning og sov godt ☺️ Anbefales!

   Liker

 2. åh dette innlegget likte eg! baby her er straks 9 mnd og eg har ennå ikkje sovet mer enn 5 timer sammenhengende 😛 nå er det på tide!

  Liker

  1. Tiden går så fort og plutselig innser man at man ikke har hatt en eneste pause. Det er så viktig! Jeg fikk så mye overskudd av å henge med venninner en hel helg, det var så deilig. Anbefales på det sterkeste, nå er det din tur! ☺️💆🏼

   Liker

 3. Wæææ, vågalt gjort, har såååå innmari lyst sjøl, men våge ikkje å reise fra lille på 5 mnd, tenk om pappen ikkje klare å ta seg av begge to tenkee eg heile tiden, og ka om hu kje tar erstatning? prøvde du det ut ei stond først? Nei, dokker e spreke asså

  Liker

  1. Det er skikkelig vanskelig, men sykt deilig når man får det til!! Ja, vi har gitt mme før leggetid en stund nå – og det har ikke vært noe problem. Sikkert lurt å «øve» litt på forhånd ☺️ Og jeg tenker, hva er det verste som kan skje? Pappaene må jo bare få det til på et vis. Haha!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s