når en liten avgjørelse..

fucker opp resten av dagen.

Jeg har vært ekstremt dårlig til å planlegge dagene i denne mammapermen. Ikke at det er viktig for meg å ha mange planer, men jeg vil gjerne få noe ut av den tiden Ada sover. Nå som hun sover lengre enn et kvarter om gangen, kan jeg faktisk sove når hun sover. Det er mye annet jeg vil gjøre mens hun sover, men akkurat nå er det nummer én, hvis jeg er trøtt. Sove er det eneste jeg absolutt ikke kan gjøre mens hun er våken.

Det er mye enklere å planlegge dagene nå som rutinene begynner å ta form – men akkurat i dag ødela jeg det hele med én eneste dårlig beregning.

Vi stod opp som vanlig, og jeg slapp å levere i barnehagen. Det er digg å slippe for den lengste søvnen har hun fra ni. Leverer jeg i barnehagen tar hun blunden i vognen på vei til barnehagen og da er sjansen for å ta igjen den tapte søvnen tapt. Vi var klare for å stikke på SatsElixia klokken halvtolv. Det gjenstod bare å slenge henne på ryggen å tusle ned. HAHA, as if!


Jeg syns det ser så morsomt ut å ha babyen på ryggen i bæresjal. Begynte ved godt mot, var rolig og søkte opp instruksjoner på YouTube. Plutselig var det gått én time. Da stod jeg der helt rød i ansiktet og med spy på skulderen. Det pipla svette ut av panna, Ada begynte å bli overtrøtt, hun hadde nettopp spist grøt (det kom opp igjen, for å si det sånn). På et tidspunkt begynte jeg å bli helt urasjonell, og irritert på Ada. Hun lugga meg, og tok pushups på ryggen min mens jeg prøvde febrilsk å feste henne bak der. Jeg var helt utslitt. På bilde under ser dere Ada har knekken.

  Fail

SatsElixia-barnevakten stenger ett (før det åpner igjen fire). Siden jeg hadde brukt hundre år på å knyte sjalet, slapp jeg trening. Nå måtte jeg bare komme opp med en ny plan. Jeg har hatt litt problemer med vogna, så fant ut at jeg kunne fikse det på Storo Storsenter. Det er nesten 10 km. fra der jeg bor og det kunne bli en god tur mens Ada sov. Jeg fikk henne trygt ned av ryggen og la henne i vognen. Ada ble urolig etter at jeg flyttet henne, men nå måtte jeg ta et valg. Vi skal GÅ! Etter 500 meter var hun ferdig med å sove, og alt ble bare rør. Nå ble begge helt schizofrene. Skal du sove eller? Skal jeg bære deg? Skal vi gå hjem? Spise? Fortsatt trøtt, du?

Bestemte meg for å fullføre turen. Jeg snudde vognbagen, det hjelper ofte hvis Ada er på griner’n. Da ser hun ikke det sure trynet mitt hele tiden.

Halvveis i turen så jeg at klokka allerede var halv tre, og jeg var langt i fra Storo og enda lengre hjemmefra. Jeg måtte ringe pappa og be han hente jr. i barnehagen siden jeg hadde villa meg rundt på Tåsen et sted. Det var ikke så viktig å komme seg opp på Storo, men det føltes som enda et nederlag å ikke fullføre plan B. Jeg klaget på at jeg måtte tisse, og at det ikke fantes en do i synet. Det var ekstremt mørke skyer, og jeg hadde ikke med regntrekk. Jeg fikk opp tempoet, samtidig som Ada var lut lei vogna. Jeg bar henne et stykke, men nå begynte alt å bli feil. Det var ikke denne turen jeg hadde bestilt. Vogna var kranglete og jeg var sliten i armene.

Vel fremme fikk jeg fikset det jeg skulle på Babyshop. Tenkte at nå som Ada hadde fått spist og uansett var lei vognen, kunne vi opp på StatsElixia som også er på Storo (klokken var allerede fire). Jeg kunne få unnagjort noen styrkeøvelser, mens hun lekte. Veien hjem i vogna var lang, så noe måtte hun bruke energien på. Etter 10 min. blir jeg ropt opp, Ada ville ikke være der. Ja, ja – egentlig helt greit. Beina mine var gelé etter turen og jeg ville helst bare hjem nå. Vi endte opp på banen et stykke i retning hjem, og jeg fikk testet ut noen øvelser med Ada i sjalet i parken på veien.

Alt i alt, en veldig rar dag. Ingen struktur og lite effektivt. Hadde jeg vært litt mindre sta og gitt f i den hammocken ville dagen sett helt annerledes ut. Det er så mye jeg vil få tid til, men ofte ender dagene med at jeg ikke får gjort noe av det. Er vel en grunn til at vi har mammaperm. Vi får gått en del. Bæresjalet og jeg har fortsatt noe uoppgjort, da.

– Siri

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s