barseltreff i T-town

I går var jeg i hjembyen Tønsberg. Byen jeg alltid har hatt planer om å flytte tilbake til. Det har egentlig aldri vært noe spørsmål.

Men det var typ tanker jeg hadde når jeg var nitten. Det jeg glemte var å planlegge hva min fremtidige samboer og jeg skulle livnære oss med.

Da jeg var tjuefire hadde jeg et helhjerta forsøk på å slå meg ned i barndommens paradis. Jeg var ferdig med bacheloren i reiseliv og relasjonsledelse og med mine store forhåpninger til en spennende jobb, flyttet jeg hjem etter fire år i tigerstaden. Det var sommer og god stemning på brygga, men etter åtte uker og en haug av søknader rett ut av vinduet tok jeg den lettvinte løsningen. Jeg begynte som stasjonsmedarbeider på Statoil, og som selger på Bik Bok. Mens jeg drømte om markedsplaner og omdømme-bygging, sorterte jeg tomflasker og hadde en sjef som trodde jeg var femten. På bensinstasjonen åpnet jeg sjappa klokka fem om morgenen. Klokken tre på ettermiddagen løp jeg hjem, dusjet av meg pølse-stanken, skiftet og hastet av avgårde til neste jobb, Bik Bok. Takk Gud for at Bik Bok var en av de koseligste jobbene jeg har hatt. Tilsammen jobbet jeg hundreogfemti prosent eksludert overtid og fikk utbetalt fjorten lapper, maks. Fy faen. Ikke misforstå, det er helt kurant å jobbe på bensinstasjon, hvis man trives med hardt fysisk arbeid, men å bli behandlet som en drittunge var nytt for meg. Not my cup of tea. Dessuten ble jeg sex-trakassert en morges, da jeg svarte telefonen bak disken. Det var en gammal fyr som gjerne ville informere Siri om at han onanerte. Fy faen, en gang til.

Etter fem tunge måneder fikk jeg nok. Jeg flyttet tilbake til Oslo. Dessuten ble sommerbyen en walking dead-by. Helt forlatt, en kald november.

Nå som jeg har barn er det i utgangspunktet enda mer aktuelt å flytte hjem. Ikke bare kan vi få et drømmehus for leiligheten i Oslo, vi er også omringet av besteforeldre. Jeg har også venninner med barn der, og er det en jeg savner å se i hverdagen er det beste-søs.

Men.

Det blir foreløpig med tanken. Etter å ha hatt bolle i ovnen en god stund er det viktig jeg får brukt hjernen min til noe annet enn bollesteking på benser’n. Pendle skal vi ikke. Jeg har innsett at jeg ikke returnerer bardommens paradis før pappa har blitt så rik at jeg får leke Mickan Schiller, kanskje skrive en barnebok. Neida. Men seriøst, jeg skulle bare valgt yrkesfag eller blitt sykepleier som mamma. Aja baja.

Sommerbyen får vente.

    sjåfør-søs

 

 kan bli vant til sånne barseltreff..

  kusninen min, som også er interiørstylist, har laget det FINESTE LEKEROMMET PÅ JORD.

  SJEKK TAKET!

  disse IVAR-skapene er BILLIG, og jeg syns de er kule. De kan settes sammen på mange forskjellige måter, males, IKEA-hackes, eller la treet være ubehandlet som det er. 

Når pappa tjener nok penger ansetter jeg Angela på flekken.

– Siri

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s