16,5 minutter egenvekt

Det er ikke mange minuttene som skal til for å få hjertet til å pumpe. Da jeg var yngre (jeg snakker meg selv som attenåring) var jeg veldig enten/eller når det gjaldt trening. Jeg fanget ikke helheten, og det falt meg aldri inn å gå meg en tur, eller trene noen minutter på stuegulvet, for så å være fornøyd med det. Jeg hadde perioder jeg var veldig opptatt av hva jeg spiste, til deretter å gi helt faen. Det ble helt jojo på vekta av det, men hovedsakelig satt jeg altfor mye på rumpa.

Jeg syns ikke det er skremmende at jeg snart er tretti, men ofte tenker jeg; «hadde jeg bare visst», «hadde jeg bare vært tryggere», «hadde jeg bare forstått meg selv». I tillegg kunne jeg ønske jeg viste mer stolthet, og ikke var så usikker på meg selv.

Husker dere filmen Schpaa? Jeg husker fortsatt den ene replikken; «du har bare ETT problem, Siri…..lær deg å gi faen, skjønner’u det? Gi faen!». Den filmen må jeg ha sett da jeg var tolv-tretten.

Uansett, når det kommer til å holde seg i form, har jeg lært så mye mer. Jeg og kroppen min kommer til kort med den enten/eller-holdningen. Får jeg vondt langt inn i sjela av å tenke på den cardio combat-timen på Elixia, er det helt klart bedre å gå en tur. Det er disse små valgene vi gjør i hverdagen som kan utgjøre forskjell. Har jeg dager hvor jeg er superstoka på å nå en ny rekord på mølla, så er det bare bonus! Jeg er ganske flink på aktivitetsbiten, men hverdags-kosen….

Helsedirektoratet anbefaler tretti minutter daglig aktivitet. Det er egentlig ganske lite, hvert fall for oss i mammaperm. Blir det allikevel vanskelig kan disse minuttene enkelt deles i bolker. Ti minutter her, og et kvarter der. Trening blir ikke like skremmende hvis jeg vet at jeg kan få det unnagjort etter bare et kvarter? Dessuten er det helt avgjørende med variasjon. Jeg er overlykkelig for at Ada endelig sover lenge i vogna, så jeg kan bytte ut treningssenter til fordel for lengre trilleturer av og til.

Under ser du et eksempel på hjemmetrening. Jeg følte meg ikke helt i slaget, men ville kjenne på litt puls. Jeg valgte øvelser ut i fra humøret, og tenkte at det ble en easy-peasy økt. Det gjorde det IKKE. HAHA, jeg tenkte ikke på at fire av fem øvelser inkluderte armene. OMG, og jeg som aldri kjører sånne arm day/leg day-dager.

Jeg kjørte:

 • pushups
 • kommando
 • jump squats
 • løfte baby
 • mountain climbers

Gjør så mange gjentakelser av en øvelse du klarer på tretti sekunder. Fortsett til du har utført alle fem øvelser, da tar du ett minutt velfortjent pause – før du kjører på med enda en runde. Vil du trene i 16,5 minutter trenger du fem runder (det er inkludert ett minutt pause mellom hver runde). Husk at hver runde varer kun i to og ett halvt minutt, det betyr at du kan klare å gi full gass.

Props du trenger til økten er:

 • stoppeklokke/mobil
 • noe å skrive på
 • baby (kan byttes ut)
 • et par leker
 • vannflaske til baby
 • vannglass/flaske til deg
 • trenings-matte (kan sløyfes)
 • musikk

  

  

Håper du blir inspirert ❤

– Siri

Blogglisten hits

4 tanker om “16,5 minutter egenvekt”

 1. Åå, det er så koselig å titte innom bloggen din! Blir alltid i så godt humør av deg og den fine lille familien din. Du inspirere meg veldig! Fortsett med det. Håper du får en strålende dag😃

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s